הסוכנות להגנת הסביבה (EPA)

הסוכנות להגנת הסביבה (EPA) של ארצות הברית היא סוכנות פדרלית שנוסדה בשנת 1970, והיא מקדישה את עבודתה ומרצה לטיפול בדאגות הולכות וגוברות לגבי איכות האוויר והימים. ה-EPA מתווה קווי מדיניות ויוצרת תקנים הקשורים למגוון דאגות סביבתיות שונות. הסוכנות קובעת מדיניות ומנהלת ואוכפת חוקים פדרליים העוסקים במזהמים ובהשפעתם הן על בני אדם והן על הסביבה. הסוכנות להגנת הסביבה עובדת בשיתוף פעולה עם קבוצות חיצוניות במטרה לטפל במגוון בעיות סביבתיות. היא מקור מידע חיוני לשלטון בדרג המדינה, השבט והשלטון המקומי, לעמותות, לעסקים ולארגונים בינלאומיים.

Seal of the United States Environmental Protection Agency

הסוכנות להגנת הסביבה גם עורכת מחקרים רבים על מזהמים שונים ועל ההשפעות הסביבתיות שלהם, ומעמידה מידע לרשות הציבור כולו. אלה כוללים מחקרים ישירים ומענקים עצומים. המטרות המוצהרות של הסוכנות להגנת הסביבה כוללות “הגנה על הסביבה” ופיקוח על ניהול המשאבים הטבעיים. הסוכנות עובדת עם עסקים פרטיים בתחומים רבים, כמו אנרגיה, תחבורה, חקלאות וצמיחה כלכלת. היא גם מתכננת ועוזרת לנהל מבצעי ניקיון של קרקע מזוהמת ואתרים רעילים, לרבות זיהומי נפט. הסוכנות להגנת הסביבה מסדירה גם את מכירתם ואת בטיחותם של חומרים כימיים.

הסוכנות להגנת הסביבה והרגולציה על המזון

הלקוחות שלנו עשויים להיווכח שתפקידה של הסוכנות להגנת הסביבה ברגולציה על קוטלי מזיקים במזון רלוונטי לצורכיהם. הסוכנות עושה שימוש ברמות סבילות כגבולות לרמות קוטלי המזיקים במזון ועל המזון של בני אדם ושל בעלי חיים. רמות סבילות נקבעות לקוטלי מזיקים ספציפיים במזונות ספציפיים (דוגמה). רמות סבילות אלה מבוססות על השפעות מצטברות מחשיפה לקוטלי מזיקים שלא במסגרת תעסוקתית. הסוכנות להגנת הסביבה היא זו שקובעת את רמות הסבילות, ואילו מחלקת החקלאות של ארה”ב וה-FDA אוכפים אותן: מחלקת החקלאות של ארה”ב אוכפת את מוצרי הבשר, החלב וחלק ממוצרי הביצים וה-FDA אוכף פריטי מזון אחרים ותרופות. אכיפה זו כוללת קוטלי מזיקים שעליהם הסוכנות להגנת הסביבה לא קבעה רמות סבילות. קוטלי מזיקים רשומים בסוכנות להגנת הסביבה, ורמות הסבילות נבדקות באופן תקופתי. מרבית האכיפה של הסוכנות להגנת הסביבה באשר לשימוש בקוטלי מזיקים במזון מתמקדת בחומרי גלם חקלאיים מיובאים ובמזון מעובד מיובא. כאשר ה-FDA קובע שמזון מסוים נחשף לקוטל מזיקים שעבורו הסוכנות להגנת הסביבה לא קבעה רמת סבילות, או אם שאריות של הקוטל חורגות מרמת הסבילות של שאריות קוטל המזיקים של הסוכנות, המזון המיובא עלול להיות חשוף לעיכוב ייבוא, להתראות ייבוא ו/או סירוב כניסה. הצוות שלנו עוזר לחברות להבין את דרישות הסוכנות להגנת הסביבה, מחלקת החקלאות וה-FDA הקשורות לשימוש בקוטלי המזיקים ולשאריות החומרים הכימיים שבקוטלי המזיקים הנשארות על המזון.

הסוכנות להגנת הסביבה והרגולציה על חומרי חיטוי

גם חומרי חיטוי מוסדרים על ידי הסוכנות להגנת הסביבה, למעט חומרי החיטוי המיועדים לציוד רפואי או לגוף האדם; אלה מוסדרים על ידי ה-FDA. אם השימוש המיועד של חומר חיטוי כימי מיועד למכשור רפואי המוסדר על ידי ה-FDA הדורש הגשת בקשה ל-510(k), ה-FDA ידרוש הגשת בקשה ל-510(k) גם עבור חומר החיטוי. חומרי חיטוי מיועדים לשימוש על משטחים קשים ולא נקבוביים, והם עלולים לגרום לגירוי בעור ובעיניים, אם מורחים אותם באופן מקומי. הסוכנות להגנת הסביבה דורשת רישום ותיוג נכון של חומרי חיטוי, לרבות הצהרות על יעילות. הסוכנויות ברמת המדינה מסדירות גם הן מוצרים קוטלי מזיקים, ויש להן דרישות רישום משלהן. לאור הימשכותה של מגפת הקורונה, הסוכנות להגנת הסביבה עובדת עם רגולטורים ברמת המדינה כדי לאשר במהירות רבה יותר חומרי חיטוי חדשים, ולהוסיף אותם לרשימת N, רשימת חומרי חיטוי המאושרים לשימוש נגד COVID-19. הכנסת חומרי חיטוי לשוק מצריכה ידע מקצועי רב, והצוות שלנו, עורכי הדין המסונפים אלינו והיועצים השותפים של הסוכנות להגנת הסביבה הם בעלי הכישורים הדרושים כדי להעריך את האפשרויות העומדות לרשותך ולעמוד בדרישות הרגולטוריות הפדרליות והמדינתיות.