מזון ומשקאות

כיצד מוסדרים המזון והמשקאות?

מנהל המזון והתרופות (FDA) מסדיר את כל המזון והמשקאות המופצים בארצות הברית, למעט מוצרים המוסדרים באופן בלעדי על ידי מחלקת החקלאות של ארה”ב (USDA). תקנות המזון של ה-USDA מסדירות את הבשר (בשר בקר, בשר טלה, בשר חזיר), עופות, ביצים, ומוצרים המיוצרים מהם. הסמכות השיפוטית של ה-FDA חלה על מזון ומשקאות מיובאים עם הגעתם לארה”ב ואף לפני כן. תקנות ה-FDA עוסקות בבטיחות המזון, בקלקולו (זיהום), בעיבודו, בתיוגו (מיתוג שגוי), ברישום המתקן, בהודעה מוקדמות ובמרכיבי המזון.

להלן כמה מהיעדים העיקריים של ה-FDA לאכיפה רגולטורית

שאריות של קוטלי מזיקים, זיהום מיקרוביולוגי תוצרת טרייה (פירות וירקות)
זיהום מיקרוביולוגי, דרישות לתיוג המזון (כמו תיוג ערכים תזונתיים), הגשת מסמכי תהליך מתוזמן (Scheduled Process) עבור מזון בקופסאות שימורים מזון מעובד (מזון יבש, מזון בקופסאות שימורים, מזון מוחמץ, ארוחות מוכנות)
בטיחות המרכיבים התזונתיים, בטיחות המוצר המוגמר, תיוג העובדות על התוסף, תיוג מותר ותיאורים שיווקיים תוספי תזונה
תאימות לדרישות התזונה המינימליות ולדרישות התיוג של ה-FDA תחליף חלב לתינוקות
תוספי מזון בטוחים ומותרים, תוספי צבע ומרכיבים; הצהרות על אחוז המיץ במשקה, דרישות תיוג. מיצי פירות וירקות, משקאות מוגזים ומשקאות פונקציונליים (כמו משקאות
אנרגיה ומשקאות נוגדי חמצון)
תאימות לתקני המים המבוקבקים ולזיהום הכימי או המיקרוביולוגי על פי ה-FDA מים מבוקבקים
דרישות למזון מתוקנן, תקני מזון רגולטוריים ספציפיים ל-FDA מוצרי חלב: גבינות, חלב ומוצרי חלב, יוגורט
עמידה בדרישות העיבוד (HACCP), זיהום מיקרוביולוגי, פירוק וייצור של היסטמינים, אנטיביוטיקה או תרופות אחרות לבעלי חיים מוצרי פירות ים (דגים עם סנפירים, סרטנים, וכדומה)
מעמד ‘לרוב מוכר כבטוח’ (GRAS), שימושים מיועדים מתאימים והצהרה בתוויות מרכיבי מזון (תזונתיים ולא תזונתיים)

 

מזונות מתוקננים

חלק מהמזונות נקראים “מזונות מתוקננים”, מכיוון שה-FDA קבע עבורם תקני מזון, בעיקרון, יצירת מתכון רשמי או הגדרה למזונות אלה. דרישות נוספות אלה חלות על מגוון מזונות, החל משוקולד חלב דרך רטבים לסלט, יוגורט ושימורי פירות ועד מים מבוקבקים. אם מזון הוא מזון מתוקנן, הוא חייב לעמוד בתקן שנקבע על ידי ה-FDA או שייחשב פגום וממותג באופן שגוי. כל המזונות – מתוקננים ולא מתוקננים כאחד כפופים לתקנות שיום ספציפיות של המזון.

ביקורת טרם שיווק

חלק ממוצרי המזון כפופים לתקנות מיוחדות ונוספות, לרבות מזון דל חומצה בקופסאות שימורים (LACF), מזון מוחמץ (AF), תחליפי חלב לתינוקות, מוצרי חלב מפוסטרים בדרגה א’, צבעי מאכל, משטחים הבאים במגע עם מזון וחומרים הבאים במגע עם מזון, ומשקאות אלכוהוליים (אם כי משקאות אלכוהוליים מותרים למכירה בארה”ב על ידי לשכת המיסוי והסחר באלכוהול וטבק (TTB)). ה-FDA מסדיר מזונות מיובאים אלה באופן שונה על ידי כך שהוא דורש לבצע ביקורת טרם שיווק או שהמוצר יקבל את אישור ה-FDA לפני הפצה מסחרית בארה”ב.

חוק בטיחות המזון החדש (FSMA)

חוק בטיחות המזון החדש (FSMA) מטיל אחריות משמעותית על חברות בשרשרת האספקה, החל מחקלאים, דרך יצרנים ועד יבואנים, כדי למנוע זיהום של המזון. החוק הרחיב את סמכות ה-FDA להסדרת נוהלי בטיחות, ברמה המקומית והבינלאומית, להפקה, ייצור, אריזה, אחסון והובלה של מזון. על פי חוק זה נקבעו תקנות וכללים חדשים רבים, אשר רובם נדרשו לעמוד בדרישות החוק עד שנת 2020.

מזון בקופסאות שימורים

מזון בקופסאות שימורים (מזון דל חומצה בקופסאות שימורים, או מוצרי LACF, ומוצרי מזון מוחמץ בקופסאות שימורים) כפופים לבקרות היתר מיוחדות של ה-FDA, המיושמות באמצעות תקנות הארגון לשימורי מזון (FCE) של ה-FDA והגשת הבקשות לזיהוי תהליך מתוזמן (SID) של ה-FDA. תקנות אלה חלות בנוסף לתקנות על כלל המזון. מעבד כלשהו של מזון דל חומצה בקופסאות שימורים, הדרוש להגשה לרישום בארגון לשימורי מזון (FCE) של ה-FDA חייב להגיש ל-FDA טופס בקשה לתהליך מתוזמן. לפני הייבוא, על המרכז לבטיחות מזון ותזונה שימושית (CFSAN) של ה-FDA לבדוק את התהליך המתוזמן של יצרן המזון בקופסאות שימורים, לרבות תהליכים אספטיים או תהליכי החמצה לייצור מסחרי של מזון סטרילי דל חומצה בקופסאות שימורים או מזון מוחמץ היטב, ולהסיר את הסיכון להרעלת בוטולין במוצר המזון. שינויים בתהליך הייצור, בסוג המכל, בגורמי ההחמצה או בציוד העיבוד האספטי מחייבים הגשת טופסי SID מעודכנים.

קיימים פרטים חשובים אחרים לייצור מזון הדרושים לצורך קבלת תאימות הולמת למספר ה-SID. ב-FDAImports, אנו מסייעים למעבדי מזון דל חומצה בקופסאות שימורים ולמעבדי מזון מוחמץ לקבל מספר SID ולעמוד בכל תקנות ה-FDA הקשורות לעדכוני התהליך המתוזמן, לרבות הקטנת מספר הבקשות המוגשות לגבי מוצרים ותהליכים.

פירות ים, HACCP

ה-FDA הוציא תקנות עיבוד ספציפיות (תקנות תנאי ייצור נאותים או GMP) המפקחות על מוצרי פירות ים ומיצים, הנקראות תקנות בנושא ניתוח סכנות ונקודת בקרה קריטית (HACCP) של ה-FDA. קיימות תקנות HACCP ספציפיות החלות על יבואנים אמריקניים של פירות ים ושל מיצים. תקנות HACCP אלה נוספות על התקנות החלות על כלל המזון. ב-FDAImports עובדים פקחי HACCP לשעבר, והם יודעים איך לוודא שמעבדים, יצרנים ויבואנים של פירות ים ומיצים יעמדו בדרישות ה-HACCP שלהם, לרבות הכנת תוכניות HACCP. 

מזון אורגני

הפופולריות של מוצרים אורגניים עולה בהתמדה. עסקים המקווים לשווק את מוצריהם כמוצרים אורגניים בארה”ב חייבים לקבל את האישור הדרוש מהתוכנית האורגנית הלאומית (NOP) של מחלקת החקלאות של ארה”ב. רק מוצרים העומדים בתקני הייצור של NOP רשאים להשתמש במונח אורגני. להמשך קריאה אודות מזון אורגני לחץ כאן.

מזון מהונדס ביולוגית

מחלקת החקלאות של ארה”ב משתמשת בתקן הלאומי לסימון מזון בעל מרכיבים שעברו תהליך של ביו הנדסה (NBFDS) כדי לקבוע האם מוצר הוא מזון מהונדס ביולוגית (BE) ואיך לסמן אותו. מזון מהונדס ביולוגית מוגדר כמזון המכיל חומר גנטי ששונה בטכניקות חוץ גופיות של חומצה דאוקסיריבונוקלאית (DNA) רקומביננטית, שלא ניתן למצוא בטבע או בגידול קונבנציונלי. למחלקת החקלאות של ארה”ב, ולא ל-FDA, ניתנה הסמכות הרגולטורית לגבי תיוג מרצון של תכולת רכיבים מהונדסים ביולוגית במזון לבני אדם (ה-NBFDS אינו חל על מזון לבעלי חיים). ל-FDA ניתנה הסמכות השיפוטית לגבי קביעות המופיעות על תוויות המעידות על היעדר תכולת רכיבים מהונדסים ביולוגית.

מוצרים המכילים בשוגג, או שטכנית בלתי נמנע שיהיו בהם, מרכיבים מהונדסים ביולוגית בשיעור של חמישה אחוזים לכל היותר לכל רכיב, פטורים מסימון, אך פטור זה אינו חל כאשר משתמשים במרכיב מזון מהונדס ביולוגית מזוקק במיוחד שאינו מזוקק עד לנקודה שבה לא ניתן עוד לאתר חומר מהונדס גנטית. מזון המאושר במסגרת התוכנית האורגנית הלאומית (NOP) פטור, מכיוון שמרכיבים מהונדסים ביולוגית אינם מותרים כלל. מזון המוסדר על ידי מחלקת החקלאות של ארה”ב במסגרת החוק הפדרלי לפיקוח על הבשר (FMIA), חוק הפיקוח על מוצרי עופות (PPIA), או חוק הפיקוח על מוצרי ביצים (EPIA) כפוף לדרישת הסימון רק כאשר הרוב המכריע של המרכיבים של מוצרי המזון המוגמרים מוסדרים על ידי ה-FDA. למעשה, הכלל פוטר בשר, עופות וביצים, יחד עם מוצרים שבהם בשר, עופות וביצים הם המרכיבים העיקריים. בגלל החפיפה בסמכויות השיפוטיות של מחלקת החקלאות של ארה”ב ושל ה-FDA, גם עובדי הסוכנויות יכולים להתבלבל.

תכולת מרכיב מהונדס ביולוגית ניתן לסמן באמצעות טקסט, סמל, קישור אלקטרוני או דיגיטלי ו/או הודעת טקסט. יצרנים של מצרכי מזון קטנים או אריזות קטנות יכולים להשתמש גם במספר טלפון או בכתובת אתר אינטרנט.

  • טקסט:
    • למזונות מהונדסים ביולוגית שאומצו בארה”ב בשיעור של 85% או יותר (אימוץ מזון מהונדס ביולוגית בשיעור גבוה), ההצהרה היא “מזון מהונדס ביולוגית” או “מכיל מרכיב של מזון מהונדס ביולוגית”.
    • למזונות מהונדסים ביולוגית שאומצו בארה”ב בשיעור נמוך מ-85% (אימוץ מזון מהונדס ביולוגית בשיעור לא גבוה), ההצהרה היא “עשוי להיות מזון מהונדס ביולוגית” או “עשוי להכיל מרכיב של מזון מהונדס ביולוגית”.
  • סמל: שירות השיווק החקלאי (AMS) פרסם סמלים אלה
  • קישור דיגיטלי (כמו קוד QR): כולל פנייה לצרכנים בבקשה לסרוק את המוצר לקבלת מידע נוסף על המזון.

לעיתים קיים אי ודאות לגבי השאלה אילו טכניקות הקשורות ל-DNA מתאימות להגדרה של מזון מהונדס ביולוגית. בזמן שמחלקת החקלאות של ארה”ב מחזיקה ברשימה של מזונות נפוצים המהונדסים ביולוגית, חברות יכולות לעתור לשירות השיווק החקלאי כדי לקבוע אם מוצר מסוים נחשב למזון מהונדס ביולוגית. קביעה כזאת יכולה להבטיח עמידה בדרישות התיוג. כמו כן, לשירות השיווק החקלאי (AMS) סמכות אכיפה מוגבלת; הוא יכול לבצע ביקורות על רשומות ולקבל תלונות. תיוג מזון מהונדס ביולוגית במסגרת NBFDS אינו בגדר חובה לעת עתה, אך יהפוך להיות חובה החל מ-1 בינואר 2022.

שאלות נוספות אודות מזון?

אנו ב-FDAImports מייצגים יצרנים, יבואנים, משווקים ומפיצים זרים ומקומיים רבים של מזון מכל הגדלים ומכל הסוגים. 

הודעות GRAS

ככל שהמחקר והטכנולוגיה בתחום המזון מתקדמים, מרכיבי מזון חדשים מוכנסים לעיתים קרובות לייצור מזון ולאספקת המזון של ארה”ב. אולם, בתוספי מזון ניתן להשתמש רק במזונות קונבנציונליים אם הם לרוב מוכרים כבטוחים (GRAS), אם הם הנושא של תקנת תוספי מזון, או אם הם תוספים “לפני הטלת הסנקציות” (מרכיבי מזון שנעשה בהם שימוש בטוח באספקת המזון לפני 1 בינואר 1958). תוספי מזון מגיעים למעמד GRAS בשתי דרכים עיקריות.

  1. היצרן “מאשר בעצמו” את מעמד ה-GRAS של המרכיב על ידי שימור עדות מתועדת על בטיחות המרכיב, לרבות מוצאו, עיבודו, והשפעות צריכתו במסגרת השימושים המיועדים שצוינו.
  2. היצרן יכול להגיש ל-FDA בקשה להודעת GRAS, הכוללת מסמכים דומים. ה-FDA אינו קובע את מעמד ה-GRAS של תוסף המזון, אלא מחליט אם להתנגד לו או לא.

יצרנים אמריקניים רבים של מזון מוגמר ירכשו מרכיבי מזון או תוספי מזון, רק אם ברשותם לכל הפחות מכתב “אין התנגדות” של ה-FDA להודעת ה-GRAS. ללא התיעוד של ה-FDA, היצרן חייב לשמר ראיות תיעודיות על כך שהמרכיב המסוים או תוסף המזון הוא GRAS.

על אף שה-FDA אינו דורש מהיצרנים להגיש הערכה עצמית של GRAS, הוא יכול שלא להסכים עם יצרן מסוים ולנקוט צעד רגולטורי נגד מזון המכיל תוסף מזון שב-FDA סבורים שניתן להוכיח שאינו GRAS. בגלל הסמכות המורחבת שיש ל-FDA על מזון מיובא, חשוב שליצרנים זרים של תוספי מזון ושל מרכיבי מזון יהיו ראיות לגבי מעמד ה-GRAS של מוצרים אלה. מזונות המכילים תוספי מזון, שאינם GRAS, נחשבים לפגומים, והם חשופים לעיכובים, התראות ייבוא, וסירוב כניסה. בנוסף, ייבוא מזון פגום עלול לחשוף את היצרן או את היבואן לעונשים מנהליים ופליליים.

תוספי צבע

ה-FDA מסדיר באופן קפדני תוספי צבע לשימוש במזון, בתרופות, במוצרי קוסמטיקה ובמכשור רפואי. לכל תוספי הצבע לשימוש בקוסמטיקה חייב להיות אישור ספציפי של ה-FDA לשימושים הקוסמטיים המיועדים. ה-FDA דורש שתוספי הצבע יקבלו אישור אצווה או פטור מאישור. כל תוספי הצבע חייבים להיות מאושרים, בטוחים, מוצהרים על התוויות, שכן אם לא כן, המוצר המכיל אותם ייחשב למוצר הממותג באופן שגוי וייתכן שיהיה פגום. חלק מתוספי הצבע משמשים לרוב מחוץ לארה”ב, אך אסורים עדיין בארה”ב. יצרנים רשאים להשתמש בפורמולציות צבע שונות לשווקים שונים; אולם, אם יבואן מקביל רוכש מזון, משקה, תרופה או מוצר קוסמטי המיוצר עבור שוק שאינו ארה”ב ומסב אותו לארה”ב, ה-FDA עשוי לגלות זאת ולנקוט צעדים נגד היצרן. שימוש בתוספי צבע בלתי חוקיים או אסורים עלול לגרום לעיכובים, להתראות ייבוא ולסירוב. חשוב שהמזונות, המשקאות, תוספי התזונה, התרופות ומוצרי הקוסמטיקה יכללו הצהרה של כל תוספי הצבע בקביעת המרכיבים של תווית המוצר.

ל-FDA התראת ייבוא ספציפית למזונות ולמשקאות מיצרנים וחברות שילוח זרים, אשר נמצא שהם מכילים תוספי צבע בלתי חוקיים של מזון וצבעי משקאות אסורים. כדי לצאת מהתראה כזאת, חובה לשנות את הפורמולציה של המוצר. מכיוון שחובה לבדוק כל משלוח כדי להוכיח שהוא אינו מכיל תוסף צבע בלתי מאושר, הסרת התראות ייבוא יכולה להימשך זמן רב.

מזון לחיות מחמד

מזון לחיות מחמד הוא מזון או משקה המיועדים לבעלי חיים, ובכלל זה מזון לחתולים או לכלבים, ממתקים או חטיפים, ומוצרים כמו מזון לסוסים. ה-FDA אינו דורש אישור טרם שיווק עבור מזון לחיות מחמד, אך דורש שמזון לחיות מחמד יהיה בטוח לאכילה ללא תוספי מזון או צבעים מזיקים ויישא תוויות המכילות מידע נכון. לתוספי המזון של בעלי חיים אין הגדרה פדרלית, אם כי המרכז לרפואה וטרינרית משתמש בתהליך בלתי רשמי לטיפול בתוספי מזון של חיות מחמד. במקרים רבים, המדינות מסדירות אותם כמזונות לחיות מחמד עם כל דרישות התקן.

במסגרת חוק בטיחות המזון החדש (FSMA), תוכנית אימות ספקים זרים (FSVP) מחייבת יבואני מזון לחיות מחמד שתהיה להם תוכנית כדי לוודא שמזון מיובא לבעלי חיים והספק הזר יעמדו בדרישות החוק האמריקני. אם ה-FDA קובע שתוכנית FSVP של היבואן אינה הולמת, הוא יכול לעצור את המשלוחים של היבואן, גם אם המזון לחיות מחמד בטוח ועומד בדרישות החוק. גם מזון לחיות מחמד נדרש לעמוד בתקנים מינימליים של תנאי ייצור נאותים עכשוויים (cGMP) כדי להגיע לתנאים תברואתיים מסודרים במתקני הייצור של מזון לבעלי חיים, והיצרנים כפופים לדרישות ניתוח סכנות ובקרה מונעת (HARPC).

מכיוון שמזון לחיות מחמד נחשב למזון קונבנציונלי, המתקנים שלו נדרשים להירשם ב-FDA. גם היצרנים הזרים חייבים להירשם ולמנות נציג רשמי של ארה”ב. יבואנים, יצרנים ומפיצים של מזון לחיות מחמד חייבים גם הם להירשם בכל מדינה שבה הם מוכרים. הרישום נעשה בדרך כלל במשרד בקרת המזון של המדינה, אם כי לכל מדינה תהליך, דרישות ואגרות משלה.

ה-FDA דורש שתוויות המזון לבעלי חיים יכללו קביעת זהות, קביעת כמות נטו, קביעת שם וכתובת ורשימת מרכיבים. לכל מדינה דרישות תיוג משלה, ובדרך כלל נדרשים ניתוח מובטח וקביעת התאמה תזונתית. האיגוד הרשמי האמריקני לבקרת מזון לבעלי חיים (AAFCO) פרסם מערכת של כללי מודל, שרוב המדינות אימצו. מחלקת החקלאות של ארה”ב מחייבת יבואנים לקבל היתר של שירותים וטרינריים (“היתר VS”) ו/או היתר להגנת הצומח ולהסגר (“היתר PPQ”) לפני קבלת מוצרים המכילים חומרים מסוימים שמקורם בחי או בצומח, כדי למנוע התפשטות מחלות.

אי קבלת היתר מתאים, אישורים מתאימים, אי רישום מתקנים, או אי תיוג מוצרים בצורה נכונה עלולים להביא לידי עיכוב ייבוא, התראות ייבוא וסירוב.

תוויות / רשימות של עובדות על המרכיבים התזונתיים

החוק הפדרלי מחייב לכלול בתוויות המזון מידע ספציפי בתבניות הספציפיות באמצעות גופנים ספציפיים וקביעת מיקום המידע בתווית; תוויות המזון גם מוגבלות באופי התיאורים והקביעות המופיעים בהן. ה-FDA אינו מאשר תוויות מראש, אך אינו מקל בכל הנוגע למזון המתויג או ממותג בצורה שגויה. ל-FDA סמכות שיפוטית על כל תוויות המזון, למעט מוצרי בשר, מוצרי חלב ומוצרי ביצים. ה-FDA דורש שתוויות יכללו קביעת זהות, כמות נטו, מרכיבים, עובדות על המרכיבים התזונתיים, סיכוני אלרגנים ותיאורים על תווית המזון.

כמו כן, על פי תקנותיו מתיר ה-FDA לפרסם בתוויות תיאורי תכולת מרכיבים תזונתיים, תיאורים על מבנה או על תפקוד, ותיאורי בריאות, וזאת בתנאים המוסדרים באופן קפדני. תיאורי הבריאות מאפיינים את הקשר בין חומר לבין מצב בריאותי (לדוגמה, “תזונה דלת נתרן עשויה להפחית יתר לחץ דם”). תיאורי תכולת מרכיבים תזונתיים מאפיינים את רמת המרכיבים התזונתיים במזון (לדוגמה, “מקור טוב לחלבון”). בתיאורי המבנה והתפקוד מפורט האופן שבו מזון או משקה משפיעים על מבנה הגוף או על תפקודו (לדוגמה, “תומך בזרימת דם בריאה”).

רוב תוויות המזון ותוויות המשקאות חייבות להכיל הצהרות עובדתיות על המרכיבים התזונתיים, התואמות לדרישות ספציפיות מאוד הקשורות לעיצוב, לשמות ולכמויות של המרכיבים התזונתיים ולחישובי הערכים היומיים באחוזים. בשנת 2016 עדכן ה-FDA את הערכים היומיים של רשימת העובדות התזונתיות של חלק מהמרכיבים התזונתיים, תייג את התכולה הקלורית, “גודל מנה” של מזונות רבים, לרבות “תוספת סוכר” כתת קטגוריה של “כמות סוכר כוללת”, ושינה את הדרישה כדי לכלול ויטמין C וויטמין A עם ויטמין D ואשלגן.

תיוג מזון בצורה מקוונת מוסדר הן על ידי ה-FDA והן על ידי נציבות הסחר הפדרלית (FTC), כאשר ה-FDA מגביל, יותר מאשר ה-FTC, את סוגי התיאורים המותרים. נציבות הסחר הפדרלית מסדירה את כל תיאורי הפרסום של המזון במסגרת תקן “נכון ואינו מטעה”. בנוסף, החוק של ה-FDA ושל נציבות הסחר הפדרלית מחייב שכל התיאורים יאומתו על ידי ראיות מדעיות מתאימות.

חשוב במיוחד שחברות מזון יוודאו שהמזון ותוויות המזון שלהן יעמדו בדרישות ה-FDA, ולא, הם ייעצרו בגבול. פתרון הבעיה בשלב זה הוא יקר מאוד. להמשך קריאה אודות תיוג המוצרים שלך לחץ כאן.

רישום גופים ומוצרים

כדי להימכר בארה”ב, רוב המזונות אינם מצריכים את אישור ה-FDA, או את רישומם את רישום מתקני המזון. אולם, כל ארגוני המזון המייצרים, אורזים או מחזיקים (מאחסנים) מזון כפופים לרישום מתקן המזון ב-FDA לפני הגעתו לארה”ב. דרישה זו חלה על יצרנים ויצואנים זרים של מזון קונבנציונלי, משקאות, תוספי תזונה ותוספי מזון ומרכיבי מזון. ה-FDA יוציא סירובי ייבוא למזון מיובא או למשקאות מיובאים המיוצרים על ידי מתקן זר שאינו רשום.

חוק בטיחות המזון החדש (FSMA) מחייב חידוש רישום דו שנתי (פעם בשנתיים) של כל מתקני המזון. בנוסף, כל השינויים וההתאמות במידע הדרוש חייבים להיכלל באמצעות עדכוני רישום המזון המוגשים ל-FDA. יש להגיש ל-FDA ולסוכנות המכס וההגנה על הגבולות של ארה”ב (CBP) הודעה מוקדמת שתכלול את מספר הרישום של מתקן המזון של כל יצרן זר של מזון מיובא או של משקאות מיובאים לפני הגעתם לארה”ב. ה-FDA אינו גובה דמי משתמש לצורך הגשת בקשה לרישומי מתקני מזון, והוא אינו דורש תעודת רישום לשום מטרה, גם לא לייבוא. יש לנו פורטל רישום נוח שבו תוכל להגיש את כל המידע הדרוש לרישום מתקן המזון שלך, לשינוי הרישום, לבקשת תעודת רישום רשמית של FDAImports ועוד. להמשך קריאה אודות דרישות רישום גופים ומוצרים, לחץ כאן.

רישום הארגון לשימורי מזון (FCE)

כל היצרנים של מזון דל חומצה בקופסאות שימורים (LACF) ושל מזון מוחמץ בקופסאות שימורים חייבים להגיש בקשה לרישום ארגון לשימורי מזון (FCE) ב-FDA לפני ייצוא המזון בקופסאות שימורים או הפצתם בארצות הברית. רישום הארגון לשימורי מזון הוא בנוסף לדרישת הרישום הרגיל של מתקן המזון. כאשר רישום הארגון לשימורי מזון (FCE) מוגש ל-FDA, היצרן גם חייב להגיש ל-FDA בקשות לתהליך המתוזמן שלו עבור כל המזונות הסטריליים ברמה מסחרית, המוחמצים ודלי החומצה, בקופסאות שימורים, כדי לקבל מספר זיהוי תהליך מתוזמן (SID) מה-FDA עבור כל מזון ספציפי בקופסאות שימורים ועבור תהליך ספציפי של מזון אספטי ומוחמץ.

על אף שרק יצרנים ומעבדים של מזון בקופסאות שימורים נדרשים לקבל מספר FCE עבור המתקן שלהם ומספרי SID עבור התהליכים המתוזמנים שלהם, יבואנים, סיטונאים, מפיצים וסוכנים אמריקניים חייבים להבטיח שהספקים שלהם הגישו את התהליכים המתוזמנים שלהם בצורה נכונה ושהמזון שהם מייבאים כפוף למעשה למספר SID. אם לא לוקחים בחשבון את הדיוק ואת הישימות של פרטי ה-FCE וה-SID, הדבר עלול להוביל לעיכובי ייבוא ולסירובי ייבוא יקרים מאוד של ה-FDA, שלא ניתן להתגבר עליהם רק על ידי הגשת ניירת לאחר מעשה או על ידי תיקון הפרות תיוג. ה-FDA יסרב כניסה של מזון דל חומצה בקופסאות שימורים (LACF) או מזון או משקאות מוחמצים, שעובדו על ידי יצרן שהיו חסרים לו מספר FCE ומספרי SID הדרושים.

נציג רשמי של ארה”ב

כמו כן, יצרני מזון זרים ויצרני משקאות זרים הכפופים לדרישות הרישום של מתקני מזון ב-FDA חייבים למנות נציג רשמי של ארצות לצורכי ה-FDA. נציג זה פועל כנקודת קשר עיקרית של ה-FDA ליצרן המזון או המשקאות הזר, מאחר שהיא מתייחסת למתקן המזון הזר. הנציג הרשמי של ארה”ב עשוי להיות מוזמן כדי לשוחח עם ה-FDA למען היצרן, האורז או מתקן האחסון הרשומים הזרים. לכן, חשוב מאוד שהנציג הרשמי של ארה”ב יבין את תקנות ה-FDA המפקחות על המזון המיובא או על המשקאות המיובאים ואת תקנות תהליך הייצור שהיצרן הזר חייב לנהוג על פיהן. שים לב, אין מדובר כאן בנציג FSVP, שתפקידו שונה לחלוטין. פרטי הנציג הרשמי של ארה”ב נשלחים אלקטרונית דרך המערכות האלקטרוניות של ה-FDA במשך תהליך רישום מתקן המזון. FDAImports אכן מספקת שירותים של נציג רשמי של ארה”ב.

זקוק לעזרה?

אנו ב-FDAImports מייצגים יצרנים, יבואנים, משווקים ומפיצים זרים ומקומיים רבים של מזון מכל הגדלים ומכל הסוגים. אנו מתווים דרך ברורה באמצעות התקנות והדרישות של ה-FDA ומחלקת החקלאות של ארה”ב, כדי לעזור ללקוחותינו לייבא ולמכור את מוצרי המזון והמשקאות שלהם בארצות הברית. אנו בודקים תוויות, מטפלים בעיכובים ובסירובים (ובכלל זה התראות ייבוא) של ה-FDA, מטפלים בביקורות של ה-FDA, ורושמים את לקוחותינו ב-FDA ובמחלקת החקלאות של ארה”ב. צור איתנו קשר עוד היום אם יש לך שאלות או דאגות לגבי העמדת המזון או המשקאות שלך בדרישות החוק.

גלה מה המומחים שלנו יכולים לעשות עבורך.